Valmennuspäällikön päiväkirja, osa 2
Julkaistu: 05.01.2018 00.00

Valmennuspäällikön päiväkirja, osa 2

Kirjoitin edellisessä tekstissäni siitä, että ensimmäinen asia APU:n toiminnan kehittämisessä, on jalkapallon aloittamisen kynnyksen madaltaminen.

Isoin osa uusista pelaajista tulee seuraan siinä vaiheessa kun joukkue ikäluokalle perustetaan.

Tähän asti jalkapallon aloittaminen on toiminut seurassa niin, että keväällä on järjestetty jalkapallokoulu, jonka jälkeen on perustettu uusi joukkue. Joukkuetoiminnan aloittaminen on ollut iso kynnys sekä lapsille että vanhemmille, ja iso osa jalkapallokoulussa olleista lapsista onkin pudonnut pois harrastuksen parista.

Etsiessämme sopivaa mallia harrastuksen aloittamiseen, tutkimme monen seuran toimintatapoja. Löysimme meille sopivan mallin ja saimme vielä tueksemme auralaisen Matin Mainion.

Kesällä Aurassa pelataan Matin Mainiota kesäsarjaa, joka on tarkoitettu ensisijaisesti 2010-2013 syntyneille tytöille ja pojille, jotka eivät vielä ole APU:n toiminnassa mukana.

Jalkapallokoulu järjestetään keväällä normaalisti. Tämän jälkeen käynnistyy Matin Mainio kesäsarja, jota järjestetään kerran viikossa. Yksi tapahtuma kestää tunnin ja sen sisältä matalan kynnyksen jalkapallotoimintaa: palloleikkejä, kisoja sekä tietenkin erilaisia pelejä.

Yhteistyökumppanin ansiosta voimme pitää toiminnan kustannukset matalina. Kesäsarja maksaa osallistuvalle lapselle vain 40€. Hinta sisältää lisenssin, vakuutuksen sekä liivin.

Ohjaajina toimivat APU:n 2010 syntyneiden joukkueiden vanhemmat, yhdessä APU:n ikäluokkien valmentajien kanssa. Tarkoituksena on että paikalla on aina paljon aikuisia, joilta lapset voivat tarvittaessa pyytää apua.

Toiminta alkaa suoraan jalkapallokoulun jälkeen ja kestää aina juhannukseen asti. Juhannuksesta heinäkuun loppuun pidetään taukoa ja toimintaa jatketaan elokuun alusta syyskuun loppuun.

Vastan kesäsarjan jälkeen, perustetaan aloittavan ikäluokan joukkue. Tällöin lapsilla ja vanhemmilla on paljon parempi käsitys siitä mitä APU:n toiminta on ja epävarmuutta on vähemmän.

Itse olen sitä mieltä, että jalkapallo on helpoimpia, ellei jopa helpoin laji aloittaa. Toivonkin että Matin Mainio kesäsarja saa mahdollisimman ison osan auranmaalaisista lapsista liikkeelle ja tutustumaan maailman upeimpaan lajiin.

Tarkempi aikataulu, kuten päivämäärät ja kellonajat, julkistetaan lähempänä. Mutta tarkoitus on että toiminta alkaa toukokuussa.

Lisätietoja toiminnasta saat täältä.

Lisättäköön loppuun vielä se, että APU:n toimintaan pääsee mukaan jatkossakin myös ottamalla suoraan yhteyttä joukkueisiin

Toni Kulikoff
Auran Palokunnan Urheilijat
Valmennuspäällikkö

Seuran uusimmat