Kostean kelin kotiturnaus (+ uudet sponsorit!)
P2012-2014Julkaistu: 11.06.2024 22.10

APUn 2012-2014 syntyneiden joukkue järjesti sunnuntaina piirisarjassa kevään ensimmäisen kotiturnauksensa. Sadetta oli tuolle päivälle luvattu, ja sitähän saatiin. Jo alkulämmöt päästiin ottamaan hyvinkin kosteassa kelissä, ja ensimmäisen pelin alettua vettä tuli taivaalta aina vain lisää. Kelistä huolimatta (tai ehkä sen takia, miten lienee) peli sujui APUlla vallan mallikkaasti. Pallo liikkui hyvinkin liukkaasti pelaajalta toiselle ja maalipaikkoja saatiin rakenneltua parhaimmillaan kuin liukuhihnalta. MaPS ei oikein päässyt missään vaiheessa kunnolla peliin mukaan, ja viimeisen minuutin maali kulmapotkutilanteesta jäi luultavasti aika laihaksi lohduksi maskulaisille. APUn pojat iskivät neljästi, ja lopulta siis vakuuttava 4-1-voitto APUlle.

Tauon aikana päästiin vaihtamaan uutuuttaan lähes kiiltelevät (ja kuivat!) valkoiset vieraspelipaidat päälle. MaPS ja LiePa olivat sillä välin tahkonneet kaatosateessa tasapelin, ja näistä joukkueista valmiiksi märkä ja väsytetty LiePa asettui siis seuraavaksi levännyttä ja tankannutta (ja kuiviin pelipaitoihin pukeutunutta!) APUn joukkuetta vastaan. No, nämä tauot ovat joskus saattaneet viedä parhaan terän tekemisestä, mutta ei tällä kertaa. LiePan maalin kehikot helisivät kerta toisensa jälkeen ja viisi kertaa pallo osui maalipuiden väliinkin APUn hyökkäysten vyöryessä kohti vastustajan päätyä. Viimeistely toki olisi voinut olla tehokkaampaa, mutta eipä sen väliä kun peli sujui muuten mukavasti - laidat onnistuttiin pitämään leveinä, syötöillä saatiin puhkottua vastustajan linjoja ja niin puolustus kuin maalivahtikin pelasivat varmaotteisesti. Kertaalleen LiePa sai pallon siitä huolimatta APUn maaliin, mutta kun viidesti joutui LiePan maalivahti kaivamaan pallon maalin perukoilta, oli 5-1 lopputulos tässä päivän päätösottelussa. Ja kun sadekin väistyi ja aurinko alkoi paistaa, päättyi kotiturnaus oikein mukavissa tunnelmissa.

Vielä yksi kotiturnaus on jäljellä heinäkuussa, sitä ennen mm. JunnuLiigaa. Tästä on hyvä jatkaa taas eteenpäin.

Ja tähän loppuun vielä suuret kiitokset tämän kauden peliasusponsoreillemme: Hog House Knives, Matka-Niinimäki, SunSali ja TT Konetalo Oy.

Kotiturnauksen kokoonpano: Matias, Morris, Einari, Peetu, Martti, Atte, Samuel, Eino, Ossi, Aatos, Nico ja Miro.